Výživa a pohybová aktivita v prevenci a léčbě civilizačních chorob
Osnova témat
-
Tento kurz slouží jako rozcestník (soubor kurzů) pro zájemce o oblast lidské výživy. Najdete zde odkazy na kurzy zabývající se technologickým zpracováním potravin (od obšírného popisu různých skupin potravin, po jejich složení a zpracování = "vaření"), zjištěním výživového stavu člověka, zásady zdravé pohybové aktivity. Nechybí ani základy dietologie a popisy diet "na hubnutí" nebo při různých onemocněních.
Podpořeno projektem Propagace přírodovědných oborů prostřednictvím badatelsky orientované výuky a popularizace výzkumu a vývoje, reg.č. CZ.1.07/2.3.00/45.0028
-
Elektronická publikace ve formátu epub (vhodný do mobilních zařízení, do čteček ...).
-
-
- Charakteristika a nutriční složení různých potravinových skupin
- Základní technologické postupy při přípravě pokrmů
- Recepty
-