Výuková kuchyně
Osnova témat
-
Výuková kuchyně je prostředí pro praktické osvojení dovedností z dietologie, racionální stravy, tvorby jídelníčku, pohybové aktivity, ale i základů vědeckého experimentu, kritického myšlení, umění prezentovat, vytvářet postery, psát vědeckou publikaci ... Výuka probíhá formou praktických tématických workshopů. Aktuálně nejsou vypsané žádné termíny. Zůstaňte tedy naladěni
.
Atmosféru kuchyně můžete částečně nasát i z
.Nedílnou součástí výuky je i e-learningová podpora rozdělená do 2 velkých tématických celků: Věda a Výživa, kterým odpovídají příslušné kurzy a e-knihy.
-
Popularizace přírodovědných oborů prostřednictvím badatelsky orientované výuky a popularizace výzkumu a vývoje
č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/45.0028
Program vždy probíhá formou práce v menších skupinkách (6-8 lidí) - převážně v kuchyni (prakticky realizuje recepty a učí se zásadám racionální stravy), kombinuje s krátkými prezentacemi a workshopy (tvorba jídelníčku, fyzická zátěž, analýza potravin ...)
- určené pro studenty medicíny (libovolný ročník), ev. i postgraduální studenty
Více informací, dotazy: vyukova.kuchyne@lfp.cuni.cz.
Ilustrační fotografie z otevření výukové kuchyně (Workshop Dietoterapie a zdravá kuchyně)
-
Kniha, která dává dohromady recepty a technologické postupy ze všech kurzů zdravého životního stylu.